beats by dre cheap

Meni ngitis - iliti upalio mi se, opet, mozak

 

Džaba što se odrekoh superjunaštva! Zalud' što proglasih ovo mjesto chillout zonom! Udri se bekane!

 

Zahvati me ponovo neko moje iracionalno, revolucionarno ludilo pozitive i nade. Vidjeh šansu! U takvom stanju napisah u nedjelju ujutro ovo:

 

 

Taktički i strategijski do promjene strukture društva

 

 

 

Cilj: Funkcionalna građanska država jednakih i odgovorno građansko društvo.

 

 

 

Najbitniji strategijski pravci djelovanja (top - down načelo):

 

-         Razbijanje monopola nacionalnih stranaka na "zaštitu" države / entiteta / interesa.

-         Podizanje svijesti o bitnosti političkih programa stranaka.

-         Podizanje svijesti o političkoj odgovornosti stranaka i pojedinaca na vlasti i u oporbi, te o odgovornosti građana

-         Promoviranje mehanizama građanske kontrole vlasti

-         Zahtijevanje neovisnog, transparentnog, časnog i efikasnog sudstva

-         Promoviranje slobode i neovisnosti medija

 

Priznati činjenicu: Na vlasti je oligarhija, sa samo na papiru različitim stavovima, koja usuglašeno dijeli vlast, proračun, privatizaciju. Zbog toga je država u gotovo svim aspektima nefunkcionalna, aparat je prekompliciran i skup, ne postoji transparentnost, socijalni i zdravstveni aspekti države su u ruševinama i dok god je ova oligarhija na vlasti, stanje se neće promijeniti.

 

Priznati činjenicu: Oporbene stranke sada nisu odgovarajuća alternativa vladajućima, što ne znači odbacivanje istih kao eventualnih partnera građanima.

 

Priznati činjenicu: B-H društvo je višestruko podijeljeno. Etničke podjele su zacementirane ustrojem države. Socijalne podjele su ogromne, a poremećena je i urbana struktura. 

 

 

Taktičke akcije (bottom - up načelo):

 

Ne prihvatiti na početku djelovanja vodstvo niti jedne postojeće organizacije, stranke ili profiliranog pojedinca. Suradnja da.

 

OHR-u prepustiti zaštitu daytonske BiH. Neće se, niti se može itko odcijepiti. Plašenje rezolucijama, referendumima i sl. služi samo i isključivo održavanju oligarhije na vlasti. Bitno je ne reagirati na provokacije te vrste. Potrebna suradnja i jasno očitovanje OHR-a o ovom pitanju.

 

Razdvojiti djelovanje na entitete, s naročitim naglaskom na lokalni nivo. Ustroj na nivou države, ma koliko bitan bio za efikasnije funkcioniranje, ne dirati, jer traženje bilo kakvih promjena na tom nivou može poslužiti kao poticaj oligarhiji na vlasti. 

 

Osnovati centre građanskog djelovanja u gradovima i regijama, prilagođene postojećim socijalnim strukturama društva. Bitna je pokrivenost. Sarajevo i druge veće gradove možda podijeliti na više operativnih zona, a gdje je potrebno, objediniti više mjesta u jednu zonu. Suradnja, razmjena.  

 

Formirati žarišta djelovanja u skladu s navedenim strategijama.

 

 

Struktura i organiziranost...

 

 

Tu stadoh, zaustavljen obvezama. Jel' me prošlo, jesam li se ohladio, ne znam, ali sad kad čitam ovo, smijem se sam sebi. Ponavljam cijelo jutro, kao mantru: Već si donio odluku, finalizirao si je, sve je sređeno, karta je u džepu!  Već si donio odluku, finalizirao si je, sve je sređeno, karta je u džepu! Već si donio odluku, finalizirao si je, sve je sređeno, karta je u džepu! Već si donio odluku...

 

 

The Dewd\'s
http://dewd.blogger.ba
25/02/2008 10:41